Кога ќе се здружат Fiat и Ferrari, секако дека предизвикауваат големи емоции. Шармантниот наследник на легендарното Фиќо со моќниот F136FB и V8 мотор и заштитен слој на карбонски влакна, е вистинско мало чудо. Се работи за концепт на автомобил “Fiat 550 Italia”, кој е дизајниран од страна “Lazzarini Studioto” и ќе биде произведен во ограничена серија. Италијанскиот производител во соработка со Ferrari обезбеди мотор со посебни перформанси, заради кои се тргнати задните седишта и багажникот на автомобилот. Така овој автомобил има две спортски дизајнирани седишта одвоени со заштитна преграда помеѓу нив и со минималистички дизајнирана инструмент табла. Автомобилот е за 35цм поширок во задниот дел и 25цм повисок на предната страна во однос на стандардниот модел на “Fiat 500”. Освен тоа ќе биде и 500кг полесен во однос на стариот модел, а се очекува да чини 500.000$

Повелете соработката на Fiat и Ferrari

550prototipouno

Fiat_550Daytime

V8-powered-Fiat-550-Prototipo-Uno-11

Fiat-550-Italia-8

FIATFiat500Abarth695TributoFerrari-4499_5

maxresdefault

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР