Серијата на чанти од Artistic Accessories Goblen сака да не потсети на едно изгубено време каде вистинските вредности го правеа секојдневието…

Серијата е направена со сликарот Александар Зафировски,кој покрај насликаниот дел ги изработи и фотографиите заедно со Иванка Ниневска

Приказната зад оваа серија е алармантното губење на вистинските вредности во едно време на погрешни стандарди. Внимателниот избор на ретро предмети го содржат кругот како симбол на едно не(време). Секоја чанта е тага по едно одамна изгубено богатство.

Часовникот го симболизира Скопје и неговата култура.

Телефонот ја претставува радоста на вистинското пријателство преку жица.

Миљето го симболизира трудот, трпението, ненаметливоста и истрајноста.

Лустерот ги симболизира семејните собири на различни прослави.

А гобленот го претставува се погоре изгубеното…

Цветовите кои растат повторно од земјата носат надеж во оваа симболика, носејќи ја најголемата вистина во светот, „Доброто секогаш победува“.

11251570_10205052600209273_115839896_n

11253821_10205052599809263_1556040994_n

11262296_10205052600489280_288693098_n

11264354_10205052599769262_525237598_n

11287412_10205052600329276_124713503_n

11288429_10205052600049269_246824744_o

11291913_10205052600129271_1446016023_n

11292762_10205052599889265_715554873_n

11304154_10205052599929266_1001453_n

11304445_10205052600409278_1941703519_n

11311768_10205052600449279_1468434946_n

11327319_10205052599849264_102405394_n

11329555_10205052599969267_686335085_n

 

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЖивописното Алберобело
Следна објаваНеделен хороскоп (25-31 мај)
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ