maja 6

Дали можеби сте слушнале за ресторанот каде што нема да платите за испиените пијалоци, туку ќе платите 1.80 фунта за поминат еден час во ресторанот? Станува за збор за интернационалниот ланец на ресторани “Ziferblat”. Основачот е русинот Иван Миттин, кој во 2011 година го отвора својот прв ресторан во Москва. Гостите кои ги посетуваат овие ресторани се забавуваат самите, подготвувајќи си ги пијалоците и храната, чувствувајќи се како дома или организираат забави, што претставува главен концепт на самиот основач. Овие ресторани се присутни во четири земји во Европа, во Русија, Украина, Словенија и Велика Британија. Невообичаена но успешна идеја.

Maja 1 Иван Миттин, основач на “Ziferblat”

maja 2 maja 3 maja 4 maja 5 maja 6

НЕМА КОМЕНТАРИ