Постојаниот проблем кој се појавува кај малите станбени простори е логичен и очекуван, а се однесува на недостатокот од повеќе расположлив простор за удобен живот. Поради тоа, многу дизајнери, но и сопственици на такви станови, доаѓаат до неверојатно функционални и пријатни идеи и решенија, кои веќе одредените мани ги користат како предност во минијатурните простори. Овој мал еднособен стан се наоѓа близу Санкт Петербург во Русија, а заслужни за неговиот компактен внатрешен дизајн се архитектите од студиото Geometrium. Ентериерот е дизајниран за млада двојка, односно станари на кои подеднакво им е важна естетитиката и практичноста на домот, а вака организираниот простор засега им е сосема доволен. Влијанието на младешкиот дух е видлив уште на влезот, а паметното искористување на секој агол најповеќе се истакнува со орманот во кој може да чекори, што е особено практично решение за мали ентериери. Истовремено, неговиот ѕид делумно ја издвојува зоната за спиење и одмор од трпезаријата и кујната. Бело бојадисаните ѕидови визуелно го прошируваат просторот кој е со отворен распоред, во комбинација со светлите и колоритни светлечки елементи кои создаваат интересна атмосфера. Погледнете како е уреден овој прекрасен еднособен стан и пронајдете ја омилената идеја и за вашиот животен амбиент.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПролетeн тренд | Во бoja
Следна објаваПоетичниот Париз во пролет
Воден од премисата дека патувањата се празник за душата, а убавиот топол дом нејзино единствено прибежиште, во рамки на креативната страна на животот ги промовира содржините со кои ги збогатува ваквите видици. Неуморен трагач по малите животни радости, со космополитски дух, неизмерна љубов кон животните и пасија кон сите уметнички форми на емотивна експресија. Вљубеник во минимализмот, алтернативната музика, пишаниот збор на Мураками и шармот на Јужна Франција.

НЕМА КОМЕНТАРИ