waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-4

Д-Бро, јапонски дизајнерски бренд, создаде уникатен сет на чаши наречен “Валцер“. Прво, чашите кои се направени од Хасами порцелан, се обложени со паладиум, скапоцен метал поредок од платина и злато. Чашите мора да бидат апсолутно совршени, бидејќи секоја мала дисторзија или судир ќе го уништи ефектот. Потоа, ефектот се доловува со чиниите кои имаат анаморфични дизајни. Овие дизајни изгледаат искривено за чиниите, а се трансформираат во повеќе форми наредени од страна во што се огледуваат чашите.

waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-2 (1)

waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-3

waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-5

 waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-6 (1)

waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-6 (2)

waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-6

waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-7

waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-8 (1)

waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-8 (2)

waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-8

waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-9 (1)

waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-9

waltz-saucer-cup-pattern-reflection-design-d-bros-10

СПОДЕЛИ
Претходна објаваОпуштено поткровје со ведри бои
Следна објаваФото на денот | Вистинска зима
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ