0024Малите станови се домови на иднината, па на животот во мал станбен простор се’ помалку треба да се гледа како на незгодна и непожелна варијанта. Само затоа што постојат и други, многу поголеми простори за живеење, не значи дека треба да се чувствувате лошо или неудобно во својот мини дом. Всушност, во густо населените подрачја, малите станови се нужна потреба. Тие се добро решение за растечките трошоци по квадратен метар, а, кога добро ќе размисли, кому му се потребни огромни станови кога постојат толку многу феноменални проекти за малите станбени простори? По инспиративните решенија кои ви ги прикажавме во првиот дел, вториот дел и третиот дел, потрагата по креативни идеи ја заокружуваме со уште четири убави предлози за стан со мала квадратура. Станува збор за станови кои комплетно се разликуваат стилски еден од друг, но сепак имаат заедничка карактеристика која ги поврзува – отворениот план на просторот. Кога домот е со скромни димензии отворениот распоред е идеално решение, бидејќи додавањето преградни ѕидови и раздвојувањето на собите визуелно го намалува ентериерот, а и дополнително се задушува амбиентот. Од најмалиот до најголемиот, погледнете какви се интересните примери кои ги предлагаат талентираните дизајнери, и ,,украдете’’ инспирација и за вашиот дом.

1.Стан (25 метри квадратни)

0001

0002

0003

0004

0005

0006

0007

0008

0009

0010

0011

0012

0013

0014

0015

2.Стан (28 метри квадратни)

0016

0017

0018

0019

3.Стан (30 метри квадратни)

0020

0022

0021

0023

4.Стан (66 метри квадратни)

0024

0025

0026

0027

0028

0029

0030

0031

СПОДЕЛИ
Претходна објаваPapilio венчаници за 2015та
Следна објаваПрвата монтажна викендичка
Воден од премисата дека патувањата се празник за душата, а убавиот топол дом нејзино единствено прибежиште, во рамки на креативната страна на животот ги промовира содржините со кои ги збогатува ваквите видици. Неуморен трагач по малите животни радости, со космополитски дух, неизмерна љубов кон животните и пасија кон сите уметнички форми на емотивна експресија. Вљубеник во минимализмот, алтернативната музика, пишаниот збор на Мураками и шармот на Јужна Франција.

НЕМА КОМЕНТАРИ