Проектот “A Place To Go, Please” („Еден град за носење, молам”), е креативно дело на Karen McDermott и Jason McGroarty кој бил задолжен за ваков реален изглед на фотографиите. Тој го споил односот помеѓу различните култури на пијалоците, градовите и останатите предмети од кои секој носи некој симбол на градот кој го претставува. Па така, го имаме Лондон во шолја чај, Даблин во чаша Guinness, Њујорк во кафе од Starbucks, Токио во саке, Париз во чаша црно вино и Москва во жесток пијалок кој не е вотка, но го претставува луксузниот ноќен живот.

11

17

14

15

16

Што мислите, во каква чаша би го ставиле нашето Скопје?

СПОДЕЛИ
Претходна објаваРеклами со книжевни актери
Следна објаваЛежерна куќа за одмор
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР