„Највисокиот вид на пишување кој не смее да се меша со амбициозниот вид припаѓа на царството на благодетите. Талентот е дел од истиот, секако; темелно и апсолутно разбирање на тајните закони. Но, наоѓањето на тема, тема која е во совршена хармонија со Вашата најдлабока природа, Вашиот заборав и Вашите скриени соништа, целосната нелогична суштина на Вашиот живот која не се постигнува преку истражување, ниту пак се тетрави врз амбиција. Тој вид на случајност доаѓа врз Вас во среќен ден. Може да произлезе од несреќа или пораз. Може да се случи врз база на несфаќање дека една случка може да Ви стане главна животна приказна. Ние секогаш треба да бидеме подготвени. Ние секогаш треба да бидеме смирени. Креативноста секогаш треба да биде во форма на молитва.“.
– посветено на оние со пишувачка мисија,
Ben Okri, раскажувач од Нигерија
СПОДЕЛИ
Претходна објаваМоден тренд | Бели фармерки
Следна објаваНаправи сам | Летно и лесно кимоно
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ