Камиј Сен-Санс | Самсон и Далила

Далила: Александра Мијалкова

Самсон: Васил Чичијашвили

Крв: Мирјана Поп Алексова

Месо: Бобан Ковачевски

Концерт мајстор: Трајче Стојковски

Зло: Билјана Пашариковска

Самсон ослободен од ропството и надзорот, уморен од животот, враќајки ја својата натприродна моќ, го руши храмот и ја искористува за да го врати времето назад… Затоа, пред спектакуларниот и драматичен завршеток на приказнта, сите настани опишани во првиот чин и во средишната љубовна сцена од втоиот чин би можеле да бидат сцени од минатите настани кои се паметат, а низ кои ќе ја дознаеме вистинската приказна која се крие зад неа, приказната за страста, заведувањето, предавството и смртта.

Потсетување: Заради градежни зафати, влезот во Македонската Опера и Балет е преку подземната гаража од страната на аптеката „Зегин“.

 Divianarts.com е  член на групата на официјалните медиумски покровители на МОБ

Потсетување: Заради градежни зафати, влезот во Македонската Опера и Балет е преку подземната гаража од страната на аптеката „Зегин“.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЈапонија | Патување меѓу традицијата и модернизмот
Следна објаваМини стан за живот во двојка
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ