Познато ни е дека секој парфем се базира на посебна комбинација, а нажалост позната ни е грозоморната комбинација благодарение на Зискинд – креатоторот на парфеми Josh Meyer се здружува со уметникот Ashod Simonian за да создаде уникатна колекција парфеми со име „Имагинарни автори“, кој е во полн состав со личноста на авторот.

Секој од парфемите ги илустрира животите, личностите и приказните на секој од авторите – шармантните колажи од старата школа, служат како шишиња со етикета, која што беше изработена од страна на гореспоменатиот уметник за да одговара на личноста на авторите и нивните мириси. Магична комбинација на фиктивен автор и неговата приказна во парфем… без идеја на што потсетуваат овие парфеми, сигурни сме дека свежината на „The Soft Lawn” во летен ден не може да се спореди со убиственоста на “The Cobra and The Canary”, ако ги анализираме нивните наслови!

2

3

4

5

6

СПОДЕЛИ
Претходна објаваParfois | пролет/лето ’14
Следна објаваДевет месечно исчекување
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ