Дизајнерското студио Evolution Design ја креираше оваа модерна – резиденција со необичен облик во Меилен, Швајцарија.

Со своите широки sидови од стакло и белата фасада во облик на лента која патува по својот пат околу зградата, овој дом изгледа лесно и мобилно, потсетува на футуристички брод кој испловил од езерото за да го пронајде своето природно пристаниште. Флуидниот дизајн продолжува и внатре, благодарејќи на отворениот план во енериерот, несекојдневниот поглед и природното светло што се наоѓа во целиот простор, преку целиот ден.

architecture-modern-residence-1design-modern-residencemodern-residence-3-1modern-residence-4-1modern-residence-8-1modern-residence-9-1modern-residence-7-1

modern-residence-6-1

modern-residence-11-1

modern-residence-10-1

modern-residence-12-1

modern-residence-13-1

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНаправи сам | Школка-свеќа
Следна објава“M Social Singapore” авангарден дизајнерски хотел, уреден од Philippe Starck!
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР