Светилка и мини градина ?!?! | Kristýna Pojerová

Greenhouse светилките се дизајн на чешката дизајнерка Kristýna Pojerová. Тие се направени од т.н. паметно стакло , со внатрешен олук за одгледување мали билки...

Искуство пренесено на платно | Ray Caesar

Ray Caesar е роден во 1958 година Лондон, но уште како дете со семејството се сели во Торонто каде живее и денес. Неколку години фотографирал...

Градините “Тиволи” – Копенхаген (Данска)

Градините "Тиволи" во Копенхаген, се едни од најпознатите и најголемите атракции во градот. Се наоѓаат во делот, кој некогаш бил тврдина, која го опкружувала...

Фотограф | Gustavo Lopez Manas

Gustavo Lopez Manas е млад уметник кој потекнува од Шпанија. Има завршено фотографија и ликовни уметности на Универзитетот во Граната, а денес живее и работи...

Pixar | Студио за анимација

Pixar е познато американско филмско студио и продукциска компанија која произведува многу квалитетни компјутерско анимирани филмови. Започнува да работи во 1979 година како дел од...

Чичко Горио – Оноре де Балзак

„Нашето срце е како ризница - ако се дозволи прилив на сето богатство оддеднаш, истото оди во банкрот„. Градот на светлината во едно златно време,...

Хумористична улична уметност

Рускиот уличен уметник Nikita Nomerz  патува низ различни градови во својата татковина, за да најде напуштени објекти и да ги врати во живот. Тој...

Мини свет врз бонсаи дрвца

Речиси една деценија во доцните 70 - ти, уметникот Takanori Aiba работел како илустратор за јапонскиот моден магазин POPYE. Следната декада пак, тој почнал...

Антички скулптури

Скулпторската активност преставува сведок за највисоките достигнувања во културниот развој на секоја напредна цивилизација. Скулптурата ни ја разоткрива исконската човекова желба за изразување на неговите...

Прегратки меѓу куче и маче

И животните се големи гушкачи. Галерија од кучиња и мачиња кои се прегрнуваат. Уживајте!                          

Луѓе како пиксели

Разгледајте ги следните фотографии, на кои луѓето се искористени како основен градежен материјал, за да се креира "Големата слика". Некои од фотографиите се направени уште...

Вистински подарок за DJ

Инспириран од урбаниот начин на живот и хип - хоп културата, Darkloud Silver создаде уникатна линија на накит за момци и девојки кои работат...