Цртежи направени со една линија | Quibe

Што се може да се нацрта со само една непрекината линија? Quibe ни претставува серија импресивни цртежи нацртани само со една линија. Една линија...

Хипер – реалистични слики | Christiane Vleugels

Хипер - реалистични слики на платно, дела на Christiane Vleugels. Слики со огромна доза на реалистичност, за кои на прв поглед ќе помислите дека...
video

Како навистина изгледал Vincent van Gogh | Tadao Cern

Се прашувате како навистина изгледал Vincent van Gogh? Можете да претпоставите врз основа на неговиот автопортрет, но сепак согласно степенот на реализам присутен во...

Слики со илјадници карактери | Sagaki Keita

Илјадници чудни карактери насликани на една слика, со одреден распоред создавајќи слика на познати споменици и уметнички дела. Прекрасна идеја и совршени дела на...

180 портрети на жители на Maquoketa | Rose Frantzen

Portrait of Maquoketa - проект кој дава повеќе димензионален поглед на една заедница. Дело на Rose Frantzen, која потекнува од малото гратче Maquoketa, Iowa....

Уличен живот низ слики | Kal Gajroum

Слики на Kal Gajroum, во кои може да се почувствува топлина и енергија, што често се занемаруваат од современите уметници. Неговите слики се традиционални...

Жената – најголем мотив | Rob Hefferan

Со бои вистинскиот уметник создава нови светови, со нови личности. Слики кои изгледаат реално, со преовладувачки микс на емоции, мистичност, женственост, елеганција, со мала...

Игра со четка и бои | Alice X. Zhang

Фасцинантни портрети, дело на Alice X. Zhang, дипломиран графички дизајнер од САД, кој ужива во сликањето. Преку игра со боја и четка, создава портрети...

Човек без сеќавање | Miguel Endara

Miguel Endara е одличен уметник познат по своите реалистични цртежи со точки. Едно од неговите дела е портретот на Benjamin Kyle, човек кој пред...

Слики во фотографија | Gregory Scott

Комбинација на сликарство и фотографија, дело на Gregory Scott, серија наречена „Impositions“. Со својата креативност овој артист спојува два медиуми на уметноста во една...

Фотографии на мачки = Уметнички слики

Фотографии на мачки кои изгледаат како одредени уметнички слики. Зборовите овде се непотребни, објаснувањето излишно. Погледнете ги уметничките слики и фотографиите и направете споредба....

Реалистични слики | Mary Jane Ansell

Воодушевувачки реалистични слики од Mary Jane Ansell, добитничка на многу награди кои сведочат за квалитетот на нејзината работа. Добитник е на BP Portrait Award...

Магија низ цртежи | Jennifer Madden

Бајките ги поврзуваме со нешто магично, со преубави принцези и шармантни принцови. Без оглед на која возраст сме, секогаш знаеме да уживаме во нив,...

Сликање без правила | Danny O’Connor

Без почитување на никакви стандарди, без раководење по одредени правила, Danny O'Connor, со цело срце се внесува во создавањето на неговите дела. Со хаотични...

Импресионистички слики | Andre Kohn

Andre Kohn е сликар чиј стил е опишан како фигуративно импресионистички. Сликар кој ја покажува неговата вештина и способност за забележување детали. Тој се...

Фото-реалистични портрети | Ruben Belloso Adorna

Портрети кои изгледаат толку вистински, нацртани перфектно до најмалата ситница отсликувајќи вистински луѓе. Ruben Belloso Adorna е уметникот кој стои зад овие дела. Во...