video

Патување низ Москва

Центарот на Русија, Москва е величествен град кој воедно е еден од најубавите европски градови. Градот со долга историја и традиција може да се...

Најдобрите лизгалишта во светот #2

Пред почетокот на новата година Ви го прикажавме првиот дел од листата на најдобрите лизгалишта во светот.  Но фактот што зимата се' уште е...

Made in China | Kинески копии на европски градови

Во економска смисла, Кина неретко асоцира на евтина работна сила и на земја на потекло на бројни фалсификувани трговски производи. Но кога говориме за...

Европа во типографија

Незалудно многумина велат дека фотоапаратот е најдобриот придружник во патувањето - некоја локација или момент останува овековечен на фотографија, кога по извесни години ќе...
video

Еден ден во Индија

Ова видео наречено "Еден ден во Индија" ја прикажува 3 неделната турнеа на Daniel Klein и Mirra Fine низ волшебната Индија. Република Индија е држава...

Светската турнеја на кучето Оскар

Сте слушнале ли досега за кучето што го пропатува речиси цел свет? Доколку не знаете за Оскар, дозволете ни да Ви го претставиме како...

Неверојатниот Сингапур

Сингапур е островска држава во Југоисточна Азија чиј центар е истоимениот главен град. Тој е високо урбанизиран остров со исклучително модерна архитектура и луксузни...

Ресторан во пештера | Grotta Palazzese

Амбиентот на ресторанот е подеднакво важен фактор во целокупното ресторанско искуство, како и самата храна. Многу сопственици на ресторани водејќи се од оваа парадигма...

Најчудните дрвја во светот

Природата е исполнета со неверојатни 'чуда' и истата не престанува да не' изненадува и воодушевува со својата исклучителна убавина. Некои такви чуда на природата...

Алјаска | Ледената убавица

Алјаска е американска сојузна држава со главен град Џуно и е најголема држава во САД, со површина од 1.717.855 km², која се одликува со...

Инспиративни мисли за патувањето

Патувањата знаат да бидат исцрпувачки, скапи и истите бараат многу време, но и покрај тоа милиони луѓе годишно се пакуваат и заминуваат на посакуваната...

Аристократска Будимпешта | Alexandra Bookcaffee

Вториот кат од поранешниот Paris Department Store, каде што во моментов е лоцирана Alexandra Bookcaffee, важи за едно од најелитните кафе-книжарници во срцето на...