Удобна библиотека | OpenBook

„Иако напредува технологијата, спротивно на очекувањата - книгите сеуште важат за фаворит кај читателите, во споредба со е-книгите. OpenBook е фотелја и библиотека кои...

Сите мои книги | Lane Hagood

Lane Hagood е авторката на делото „Сите книги кои ги поседувам“, каде акварелната техника и сопствената визија како читател таа ја спроведува врз хартија....

Книжевна Möbius Strip загатка

Бразилскиот уметник Odires Mlászho, со седиште во Сао Паоло создава една смирувачка серија на склуптури од книги кои се инспирирани од математичката загатка наречена...

Можам да бидам се’ што ќе посакам | Kent Rogowski

„Можам да бидам се' што ќе посакам“, како проект составен од серија фотографии и посвета е дело на Kent Rogowski, не е само обично...
video

Свет од хартија | Pingo van der Brinkloev

Личен проект на Pingo van der Brinkloev, поставен како Stuff Picks на Vimeo за оваа недела - каде што авторот вели „сакав да реализирам...

Азбучно задоволство | Stephane Hof

Читањето како активност може или да го сакате или да го мразите. Но, лесно би се вброиле во првата категорија кога ќе видите библиотека како...

Книжевен воз | Auvers-Sur-Oise, Франција

Францускиот град Auvers-Sur-Oise од неодамна важи за еден од најпосакуваните дестанации за читателите ширум светот. Зошто е тоа така ќе Ви докажат фотографиите на...

Напуштена библиотека | Brandon Davis

Тоа што претежно повеќе од половината филмови поттикнати да го прикажат почетокот по крајот на светот се случуваат во напуштени библиотеки, не мора да...

Книжарница во катедрала | Broerenkerk, Амстердам

Во внатрешноста на Broerenkerk, позната катедрала којашто е лоцирана во Zwolle, Amsterdam ќе наидете на вистинско изненадување - заедно со елегантниот готски ентериер на...

Направи сам | Едноставен букмаркер

Ако тргнеме под претпоставка дека не секогаш книжарниците ќе се сетат да Ви остават букмаркер во книгата која ќе ја купите, не треба да...

За животот, од Марк Твен

„Не е ни чудо што вистината е поинаква од фикцијата. Фикцијата секогаш мора да има смисла.“ „Дозволете ни да живееме на таков начин што кога...

Престапници од книгите | Вanned Books Week

За да се прослави Вanned Books Week којашто се случуваше последната недела од септември, креативните корисници на Tumblr, меѓу кои најистакнат по својата колекција...