Престапници од книгите | Вanned Books Week

За да се прослави Вanned Books Week којашто се случуваше последната недела од септември, креативните корисници на Tumblr, меѓу кои најистакнат по својата колекција...

Враќање на аудио-книгите | Penguin Books

Секогаш со уникатни идеи за реклама, Penguin Books и овој пат изненадуваат со соработката со McCann Worldgroup India, која резултира со три моќни илустрации...

Листа на (не)прочитани книги

Bookriot.com, местото каде што читателите се информираат за новoстите околу книгите, авторите и читањето како навика, состави листа на 20 книги за кои луѓето...

За цивилизираните луѓе, од Чехов

„Цивилизираните луѓе, верувам, треба да ги задоволуваат следниве критериуми: 1. Да ги почитуваат човечките сушстества како поединци и затоа секогаш мора да се толерантни, љубезни...

Транспарентни букви | Ricard Mollon

Додека иновативниот свет ги следи линиите на дизајнот, се појавува ANITA полицата со печат на Ricard Mollon - формулирани како зборови кои највеќе асоцираат...

Библио-салон | B2 Boutique Hotel

Сместен во Цирих, уникатниот B2 Boutique Hotel има свој библио-салон, кој важи за остварување на сонот на многуте љубители на книги. Тргнавте на патување...

Втора шанса | Keri Muller

Идејата на дизајнерката Keri Muller е да им даде на книгите уште една шанса да раскажат приказна, ѝ помогна да ги трансформира старите книги...

Совети за состаноци со библиофили

Дали Ви се случило да дознаете дека Вашиот избраник/Вашата избраничка важи за страствен читател уште пред првиот состанок? Тогаш Вие сте вистински среќници -...

Науката потврдува: белетристиката е корисна

Познато ни е дека јазикот е составен дел од работата на човечкиот мозок и перцепцијата за светот околу него - зборовите се начинот на...

Старецот со сините очи

Можеби последната насмевка ќе ѝ значеше најмногу на целиот свет и ќе ја чуваше и паметеше секогаш кога ќе посакаше да се почувствува како...
video

Убавицата и библиотеката

Неретко, на секој еден од нас му причинува задоволство да се наврати во старите добри денови, старото и никогаш непрежалено детство кое од ден...
video

Раѓањето на книгите

Организирано и посветено: печатарски машини + хартија = несекојдневно задоволство да се создаде едно мини богатство чие пласирање во јавност ќе предизвика насмевки кај...