Без да жалиме по изминатото детство и да критикуваме за низата можности кои денешните деца ги земаат здраво за готово, само ќе потврдиме дека едноставноста и достапноста на нештата ги надмина сите креативни граници. Типичен пример за оваа констатација претставува денешната галерија посветена на супер библиотеката во Monterrey, Mexico: главен фаворит меѓу децата, во време на популарните е-книги, е-читачи и понудени видео игри.

Некаде околу лавиринтот на Пан со комбинација на сцени од филм на Дел Торо, оваа урбана археологија во Мексико е совршено трансформирана во културен центар позади кој стои дизајн-тимот на Anagrama, најмена од страна на Conarte (Council for the Culture and Arts of Nuevo León). Резутатот е очигледен. Своевидна модерна бајка со асиметрична платформа во центарот на просторот со полици кои се наменети да ги имитираат познатите планини во Монтереј. Светли, шарени полици долж ѕидовите и неонски розов покрив кој го зачувува индустрискиот карактер на објектот, но несомнено создавајќи една забавна и пријателска атмосфера за уживање меѓу книгите.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

СПОДЕЛИ
Претходна објаваMини поткровје со топол ентериер
Следна објаваДолг кардиган – омилено парче за комбинирање
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР