Токму во периодот од годината кога се одлучивме да му одземеме дел од славата на Чарлс Дикенс по основ божиќните приказни, сепак ќе се согласиме дека истиот своевремено важеше за најпопуларен романсиер што тешко, речиси неверојатно е да се најде аналоген на него во модерни времиња. Освен можеби, Стивен Кинг. На врвот од неговата пишувачка моќ, освен приказните за Oliver Twist, A Tale of Two Cities, и Great Expectations, нешто зад нив се наоѓаат помалку познатите The Old Curiosity Shop, The Pickwick Papers, Dombey and Son и Martin Chuzzlewit.

Со силна емоционална привлечност, илустрациите кои следуваат во прилог се акварел техника во vintage формат, кои припаѓаат на British Library, а исто како и илустрациите на Остин, се создадени и прикажани во доцниот 19ти век. Следуваат најубавите 8 слики инспирирани од Дикенс.

1.

2.

3.

4

5

6

7

8

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЦрвени и сиви декорации
Следна објаваНајубавите пејзажи | Jakub Polomski
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ