Дизајнерката Brittney Lee која работи како визуелен програмер за Disney, создава хартиена уметност од книжевните сцени кои премногу често служат како инспирација за Walt Disney’s Studios.

Нејзината работа не е ограничена само на нивната продукција, бидејќи кај неа се забележува изразена восхит кон малиот волшебник и неговата дружина, каде што таа ги избира клучните моменти во приказните и на магичен начин преку допирот на хартија таа создава неверојатни креации од кои зрачат живописни бои и мотиви. Користењето на облик и форма е нејзин начин да ги искаже емоциите кои секој еден од карактерите ги чувствуваат.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЕлегантна гарсониера со модерен дизајн
Следна објаваПриказната за Црвенкапа раскажана од волкот
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР