Гарант на откривање нови светови, неисцрпен извор на информации и вистински пријател – кој друг, ако не книгите? Сепак, ако имате премногу од нив, потребен Ви е простран дел од домот во кој ќе ги складирате. Полиците за книги се адекватна алтернатива – едноставна и добро позната варијанта, но, во последно време, луѓето се обидуваат да изнајдат други современи и алтернативни начини за организирање на нивните драгоцени книги и истовремено, да успеат истото да го инкорпорираат во современиот внатрешен дизајн.

Една од тие оригинални и модерни идеи е поднесена од страна на италијанската дизајнерка Marizza Vizzuso која го потпиша B-OK концептот на полица. Истиот се однесува на прекрасен простор за заштеда, кој е во облик на огромна кула и истиот може да се трансфомира во својство на делител на соба. B-OK овозможува да го замените редењето на книгите рамо-до-рамо кој води до нивно натрупување со едно интересно уредување на различни нивоа. Модерен ефект на Вашиот дом кој Ви гарантира приватност кога и да Ви е потребна… додека се повлекувате во маргините на сопствената имагинација и се препуштате на добрите испринтани редови.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваLouis Vuitton поло велосипед
Следна објаваWalmart | Најголемата библиотека во САД
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР