Како секоја година, и годинава ‘Празникот на Музиката’ ќе се одржи на 21 јуни, но во поинакви услови.
Оваа дата одговара на долгоденицата и првиот ден од летото.

Нема ништо поубаво со музика да ни започне летото.

Францускиот институт во Скопје, Француските алијанси во Тетово и во Битола, ви предлагаат музичка средба в недела, 21 јуни, а истата ќе можете да ја проследите од дома.

Во рамките на овој Празник на музиката, ви предлагаме да слушнете:

– мини-концерт во изведба на Фолтин

– концерт на Тома Дитрон

– композицијата „Кога го бркаме волкот“ на младиот композитор Ерван Шандон, во изведба на музичкиот оркестар ФАМЕ’С.

Продолжете да нè следите, кликнете „учествувам“ на онлајн настанот и ќе добиете нотификација за почетокот!

Благодарност до ARTMedia за техничката поддршка.

Во поддршка на фестивалот Skopsko Leto Skopje.
– – – –

Comme tous les ans, la Fête de la Musique 2020, aura lieu le 21 juin dans des conditions un peu particulières cette année.
Cette date, qui correspond au solstice d’été, est le premier jour de la saison estivale.

Quoi de mieux que la musique pour démarrer l’été !

L’Institut français de Skopje et les Alliances françaises de Tetovo et de Bitola vous proposent un rendez-vous musical le dimanche, 21 juin, que vous pourrez suivre de chez vous.

En l’honneur de la Fête de la musique, nous vous proposons de découvrir :

– des chansons francophones avec Foltin, le célèbre groupe de Bitola

– concert de Thomas Dutronc

– la composition « Quand on crie au loup » du jeune compositeur Erwann Chandon, interprétée par l’orchestre du projet FAME’S.

Continuez à nous suivre, cliquez “je participe” à l’événement et vous saurez, par notification, quand le concert va commencer !

Merci à ARTMedia pour le soutien technique.

En soutien au Festival d’été de Skopje qui partagera l’événement.
– – – –

________________________________________________________________________

ИЗВОР,ФРАНЦУСКИ ИНСТИТУТ-СКОПЈЕ 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСовршен минималистички Instagram профил!
Следна објаваДекадентен Арт Деко амбиент во париски елитен ресторан!
"Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!"! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Intrinsic interest in these two fields, of which I have followed successive developments, and in their singular and profitable union: scientific abstraction and sensory rapture, ephemeral and predictive, the attribute of success and the spirit of ‘innovation. ---------------------------------------------------------------------------------- Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ