Претстојната сезона 2020-2021 ќе донесе позелени и поодржливи иницијативи, кои ќе гарантираат исклучителна убавина и стил, но без штетни последици по природа.

Една од највозбудливите изгледи и примери за претстојната 2020 година се иновативните експерименти на индустријата и дизајнерите да создадат необични и нови материјали засновани на рециклирање, алтернативни технологии и добро балансиран пристап помеѓу природата и технологиите.Многу иновативни компании и млади дизајнери веќе експериментираат со употреба на останати и отфрлени материјали, а со повторна употреба на она што другите го сметаат за ѓубре, тие создаваат иновативни материјали и трендови. Употребата на природни материјали како морска трева, бамбус или друго, веќе има силна употреба и влијание врз производството на модерни елементи за мебел и детали за украси.

Нови, интригантни и инспиративни детали на овој пристап „рециклирање и повторна употреба“. Но, секако, најважниот аспект за сите индустрии е да се намали употребата на пластика и рециклирање на постојната – што се наоѓа во океаните и водите низ целиот свет. Оваа трансформација на рециклирање на штетно и загадувачко ѓубре во функционални и стилски детали е веќе силен тренд со прекрасни примери. Растечката свест и социјалната свест за еколошките проблеми што ја загрозуваат нашата планета, влијаат и на индустријата соодветно да произведува. Многу луѓе, исто така, почнуваат да бараат и да избираат локално изработени предмети и рачно изработени елементи, формираат мали локални фирми или директно од производителот, што дава целосно ново читање на изразот „создавање дом“.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЗошто треба да ги вклучите морски алги во секојдневната нега на кожата!
Следна објаваНеделна програма во Јавна Соба
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР