Меѓу главните трендови кои ги видовме во колекциите на дизајнерите и на црвениот ќилим се монистрите. Тие ги красат мини и макси фустаните, како и комбинезоните и костумите. Изберете модел со едноставен крој и изберете минимален накит и дискретни чевли за да ги балансирате комбинациите.

Меѓу другите трендови се карнерите и асиметричниот крој. Фустаните на едно рамо или со нерамни рабови, како и украсени со бројни карнери, ќе помогнат да се создаде романтичен изглед.

И, се разбира, фустаните во стилот на долна облека, комбинациите  на свила и сатен или тантела се релевантни како никогаш порано.

Aquazzura/Alena AkhmadullinaValentino/Mango CommittedPhilipp Plein/ EtroNeedle & ThreadVersace / UterqueMarciano Los AngelesSimone Rocha/Natalia GartMassimo Dutti/LaloLee Prayfer/Loewe12Storeez/Rasario

 

Alexandre Vauthier/Jenny Packham

СПОДЕЛИ
Претходна објаваУникатна викендица со базен на покривот!
Следна објаваТочките се летен детаљ!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР