Транспарентен ПВЦ

Дамите кои претпочитаат класична елеганција можеби нема да бидат воодушевени со транспарентните пластични модели, но кога ќе дознаат дека на овој тренд му потпаднаа и најпознатите модни куќи – Шанел, Келвин Клајн, Версаче и Балмен, кој ги постави на врвот на овогодинешниот пирамидален стил, сигурно ќе набават најмалку еден пар сандали и папучи.

Dandolo Metallic Ankle-Wrap Sandal

Beach Please Flat Vinyl Slide Sandal

 

 

Канап, рибарска мрежа, плетенки

Иако изгледаат робусно, морскиот канап се трансформира во “сув гламур” кога од него се изработени сандали, кои се тренд над трендовите оваа година.

Image result for stikle sandale macja peta

Image may contain: shoes

x Missoni Kenda Knit Espadrilles

 

 

 

Cat пета

Во новата сезона, оваа прекрасна класика се најде на самиот врв на листата на трендови за обувките. Чевли со Cat пета може да се носат постојано и да придонесат за елегантен и софистициран изглед.

Image result for kitten shoes

Image result for stikle sandale macja peta

 

Дебел ѓон
Дизајнерите истакнуваат дека обувките со дебел ѓон се удобни, а притоа ги акцентираат тенките глуждови и убавина на ногата. Тука не се мисли на платформи, кои сè уште не излегуваат од мода, туку на “задебелена”, права линија на долниот дел од сандалата.

Jaiyce Braided Leather Platform Sandals

5.glomazni djon

 

Гламурозни машни
Овој детаљ е суверен веќе неколку години, но креаторите се потрудија ова лето да се носат машни на сандали, првенствено бидејќи изгледаат предизвикувачки, секси и гламурозно.

Artydiva Ruched Red Sole Sandals

5.glomazni djon

 

Бела и розова боја
Александар Меквин, Баленцијага, Армани и Викторија Бекам се само некои од брендовите што ги пуштија ретро чевлите во розе и бела боја, во нивните колекции за претстојната сезона. Но, повеќето модели немаат многу сличност со оние од шеесеттите години, кои послужиле како инспирација: иако многу од нив имаат висока тенка штикла, тие се многу поробусни, украсени со футуристички металик детали, ремени и токи.

Chocazeppa Metallic Suede Wedge Red Sole Espadrille Sandals

 

Vicky Vinyl and Leather Sandals

 

Image may contain: shoes

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваОва се 9 апсолутни трендови на чанти за 2019!
Следна објава5 модели на фармерки за пролет / лето 2019 кои едноставно мора да ги имате!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР