Старите модни трендови се враќаат, а еден од тие е и бандана марамите кои се популарни ова лето.

8 načina da nosite bandana maramu ovog leta

Со класични бели шари, банданата потекнува од санскритскиот збор „badhnati“ што значи врзување на ткаенината која се бои. Класичната бела шара се добива со процес на избелување, а на марамата најчесто се прикажува цвеќе или  свиткан кедер.

8 načina da nosite bandana maramu ovog leta

Банданата со време стана функционален аксесоар, а ова лето ќе се носи околу врат, на торби, на рака, на глава и на уште неколку начини…погледнете!

8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta8 načina da nosite bandana maramu ovog leta

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФото на денот | Среќен роденден Одри!
Следна објаваThe Ottoman Room- гламурозен ресторант!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР