Шестата колекција на дизајнерот Џејсон Ву за модниот бренд BOSS – женска линија, е една од највпечатливите до сега. Тргајќи од архитектонските линии инспирирани од сликите на Дејвид Хокни со базените, во живи бои, Ву ја претставува спортската облека и единствените детали во комбинација со сензуалните материјали и расцепи, кои покажуваат малку кожа и совршено недовршени кроеви на женстевени фустани.

Слоевитоста е суштина на колекцијата, со фино плетените фустани и како пердув лесни топови од тантела и шифон. Електрично сината, скарлетно црвената и живата зелена, се провлекуваат низ целата колекција – споени со цветни камуфлажни мотиви кои одлично се согласуваат со жакард , но и рачно везената тантела.

BOSS ženska kolekcija za proleće/leto 2017

BOSS ženska kolekcija za proleće/leto 2017BOSS ženska kolekcija za proleće/leto 2017BOSS ženska kolekcija za proleće/leto 2017BOSS ženska kolekcija za proleće/leto 2017BOSS ženska kolekcija za proleće/leto 2017BOSS ženska kolekcija za proleće/leto 2017BOSS ženska kolekcija za proleće/leto 2017BOSS ženska kolekcija za proleće/leto 2017BOSS ženska kolekcija za proleće/leto 2017BOSS ženska kolekcija za proleće/leto 2017BOSS ženska kolekcija za proleće/leto 2017

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСтанот на Новак Ѓоковиќ во Мајами!
Следна објаваГеометриски шољи и тацни инспирирани од Баухаус движењето!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР