Rafael Esquer живее и работи во Њујорк веќе 20 години. Основач е на студио за графички дизајн, Alfalfa Studio. Најголемата негова инспирација претставува токму Њујорк, особено светлата навечер и ноќниот живот. Уште една инспирација е легендарниот сликар Густав Климт. Комбинацијата од овие две работи е претставена во најновиот проект, а тоа е златна мапа од големиот Менхетен со сиот негов магичен, вечерен сјај.

1 2 3 4 5 6 7

СПОДЕЛИ
Претходна објаваИзложбите од Скопје постер фестивалот тргнуваат на пат низ светот
Следна објаваВикенд во Виена
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР