7

Огромното пространство кое го овозможува еден стар брод ефикасно е претворено во широк павилјон и поставено во Националниот музеј за модерна и современа уметност во Кореја. Групата која што стои позади овој проект е Shinslab Architecture од Јужна Кореја. Оваа инсталација е поставена како дел од MoMA’s Young Architects Program.

Под кородираната и груба надворешност се крие внатрешност исполнета со дрва и други растенија.

Главната цел на проектот е да се покаже дека дури и предметите кои што ја изгубиле својата функција можат да имаат вредност и да се пренаменат на начин на кој што ќе имаат повторна употреба.

1 2 4 5 6

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР