На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 11.04 до 17.04.2016 ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

1

ден и час:     11.04.2016 (понеделник) | 20.00
претстава:    СВАДБАТА НА ФИГАРО – Гостување на Македонски народен театар
играат: Сашко Коцев, Ивица Димитријевиќ, Томе Витанов, Нино Леви, Славиша Кајевски, Сашка Димитровска, Дарја Ризова, Драгана Костадиновска, Марија Новак
автор: Пјер Бомарше
режија: Леван Цуладзе

2

ден и час:     12.04.2016 (вторник) | 20.00
претстава:    АРСЕНИК И СТАРИ ТАНТЕЛИ – Гостување на Албански театар
играат: Елхаме Билали, Дрита Каба Карага, Хисмет Рамадани, Осман Ахмети, Фисник Зеќири, Хајрулах Рамизи, Мирлинда Саити, Дритеро Аме, Веби Ќерими, Зијадин Муртези
автор: Џозеф Кесерлинг
режија: Куштрим Бектеши

3

ден и час:     13.04.2016 (среда) | 20.00
претстава:    СЛУГА НА ДВАЈЦА ГОСПОДАРИ – Гостување на Турски театар
играат: Тамер Ибрахим, Несрин Таир, Емине Кадриу, Неат Али, Висар Етеми, Аида Елези, Селпин Керим, Осман Али, Ерман Шабан
автор: Карло Голдони
режија: Јуџел Ертен

4

ден и час:     14.04.2016 (четврток) | 20.00
претстава:    СОЛУН – ГРАД НА ДУХОВИ – Гостување на Театарот на навигаторот Цветко
играат: Симона Димковска, Ивана Павлаковиќ, Наталија Теодосиева, Стефан Вујисиќ, Мартин Манев, Горан Ников, Владимир Петровиќ и Златко Ориѓански
автор: Русомир Богдановски
режија: Слободан Унковски

5

ден и час:     15.04.2016 (петок) | 20.00
претстава:    ГОСПОДАРОТ НА КУКАВИЦАТА – Гостување на Театар Комедија
играат: Рубенс Муратовски, Атанас Атанасовски, Жаклина Петровска, Валентин Костадиновски, Илија Илиоски, Едмонд Сотир, Столе Мицов, Зорица Нушева / Ангела Стојановска, Роберт Ристов, Крсте Јовановски, Ердоан Максут, Тања Мицков, Ева Скендеровска, Мирјана Ристов, Кристина Ласовска, Јелена Жугиќ
автор: Венко Андоновски
режија: Андреј Цветановски

6

ден и час:     16.04.2016 (сабота) | 12.30
претстава:    МАКЕДОНСКА ПРИКАЗНА – Гостување на Театар за деца и младинци
играат: Татјана Павловска Кочовска, Ана Левајковиќ-Бошков, Катарина Илиевска-Силјановска, Владимир Лазовски, Предраг Павловски
режија: Боњо Лунгов

7

ден и час:     16.04.2016 (сабота) | 20.00
претстава:    ДИВО МЕСО – Гостување на Народно позориште Сараево
играат: Јосип Пејаковиќ, Весна Машиќ, Алдин Омеровиќ, Ади Хрустемовиќ, Ермин Сијамија, Ејла Бавчиќ – Теракчија, Бранко Личен, Амра Капиџиќ, Зијах Соколовиќ, Славен Видак, Ведран Ѓекиќ, Мерима Лепиќ, Санела Пепељак, Риад Љутовиќ, Раиса Бужимкиќ
автор: Горан Стефановски
режија: Дино Мустафиќ

Divianarts.com е медиумски покровител на Драмскиот театар Скопје.

СПОДЕЛИ
Претходна објава[Филм] Младост
Следна објаваПролетно освежување од EJSI &Aini design
Воден од премисата дека патувањата се празник за душата, а убавиот топол дом нејзино единствено прибежиште, во рамки на креативната страна на животот ги промовира содржините со кои ги збогатува ваквите видици. Неуморен трагач по малите животни радости, со космополитски дух, неизмерна љубов кон животните и пасија кон сите уметнички форми на емотивна експресија. Вљубеник во минимализмот, алтернативната музика, пишаниот збор на Мураками и шармот на Јужна Франција.

НЕМА КОМЕНТАРИ