1

Многупати сме констатирале дека во уметноста секојдневно се раѓаат нови, навидум незамисливи идеи кои со многу љубов и труд стануваат реални. Уметниците Stephen Stum и Jason Hallman од студиото STALLMAN, заеднички работеле на нивната идеја- платното за сликање да го претстават како скулптура, а оваа колекција ја нарекле “Canvas on Edge”.

2

3

Имено, во оваа нова техника платното ја има главната улога. Преку сечење и виткање на неговите делови, обоеното платно добива определен облик и тридимензионална структура, а кога ќе се погледне под агол, се создаваат различни нијанси, сенки и движење. Уметниците велат дека преку оваа колекција го претвориле возможното и обичното во нешто необично. Изгледа неверојатно, нели?

4

5

6

7

8

9

10

11

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСтудентски дом кој е сон на секој студент!
Следна објаваЗаврши есенскиот Моден викенд Скопје 12
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ