Традиционално, племето Bajau живеело во мали бротчиња и се хранело од она што луѓето ќе го уловат од морето. Така, ова племе почнале да го нарекуваат „морски цигани”. И денес луѓето од ова племе живеат на море, во селца изградени на коралните брегови или на мали островчиња. Францускиот фотограф Rehahn, поминал неколку денови со жителите на овие мирни и спокојни места покрај океан. Погледнете дел од она што тој го документирал за невообичаениот живот во малиот сопствен рај на племето Bajau.

1

2

Тие не знаат да читаат и пишуваат, дури не си ја знаат ни нивната возраст. Но, сите знаат да пливаат и да ловат уште од мали и секој си има посебно место и задача во рамките на племето.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПролетниот Моден викенд Скопје со поддршка против насилството врз жените
Следна објаваПрибежиште – Николас Спаркс
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ