Allison Chase, шминкерка од Нов Зеланд, нашла инспирација за шминкање во популарната серија Game of Thrones. Во оваа колекција секој инвентивен дизајн на шминка претставува еден од специфичните квалитети на секоја куќа во серијата- House Stark, House Baratheon, House Martell, House Targaryen и House Lannister. На тој начин се добива визуелен приказ преку козметика и модни додатоци, коишто ја претставуваат моќта на Седумте Кралства. Chase дополнително користи и соодветна позадина, рози, круни и сл. за да ја долови вистинската атмосфера од епизодите. Фотосесијата е работена со фотографот Matt Barnes.

8 1 2 3 4 5 6 7

СПОДЕЛИ
Претходна објаваPUMA | Засекогаш побрзи
Следна објаваДобри приказни | Linaloved
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ