Полскиот квартет „MozART GROUP“ се познати по својот поинаков пристап на класичната музика, трудејќи се да ги придобијат фановите од рок, па се до поп музиката. Хуморот и сарказмот се познати доминатори за време на нивните настапи. Четворицата се дипломци на престижните академии за музичка уметност во Лоѓ и Варшава, но тоа не ги запира иронично да ја „користат“ сцената, на која добрата музика е неверојатно хумористична.

3

Тешко е да се верува дека класичната музика може да се претстави на ваков несекојдневен начин, па затоа Ве предизвикуваме да проверите и самите.

2MozART GROUP настапуваат вечерва  (17.07) како дел од програмата на Охридско лето, во 21:00 часот во предворјето на црквата св. Софија. Билетот изнесува 400 денари.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЖенски приказни | Carol Rossetti
Следна објаваФотографската серија на Оливија
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ