На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 28.04 до 30.04. 2014 ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

d3

ден и час:      28.04.2014 (понеделник) | 20.00
претстава:     ГРОФОТ
играат: Филип Трајковиќ, Калина Наумовска, Игор Ангелов, Рубенс Муратовски, Жарко Димоски
автор: Димче Николовски
режија: Димче Николовски

d4

ден и час:       29.04.2014 (вторник) | 20.00
претстава:      ОГНЕНИ ЈАЗИЦИ
играат: Драган Спасов – Дац, Благој Веселинов, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Зоран Љутков, Соња Стамболџиоска, Диме Илиев, Игор Ангелов, Биљана Драгичевиќ – Пројковска
автор: Горан Стефановски
режија: Слободан Унковски

d5

ден и час:       30.04.2014 (среда) | 20.00
претстава:      ЕВАНГЕЛИЕ НА ГЛУПОСТА – (Далај мама во два дела)
играат: Благој Чоревски, Милица Стојанова, Ирена Ристиќ, Петар Мирчевски, Диме Илиев, Ана Костовска, Валдета Исмаили, Трајанка Илиева – Таци, Игор Ангелов, Катерина Шехтанска – Лаковска, Филип Трајковиќ, Игор Георгиев, Златко Митрески, Славиша Кајевски, Александра Павлова
автор: Љубиша Георгиевски
режија: Љубиша Георгиевски

 Divianarts.com е  член на групата на официјалните медиумски покровители на Драмскиот театар.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФилмска недела со провокативни наслови на 17.СФФ
Следна објаваФиктивни оброци | Dinah Fried
Воден од премисата дека патувањата се празник за душата, а убавиот топол дом нејзино единствено прибежиште, во рамки на креативната страна на животот ги промовира содржините со кои ги збогатува ваквите видици. Неуморен трагач по малите животни радости, со космополитски дух, неизмерна љубов кон животните и пасија кон сите уметнички форми на емотивна експресија. Вљубеник во минимализмот, алтернативната музика, пишаниот збор на Мураками и шармот на Јужна Франција.

НЕМА КОМЕНТАРИ