Разбудете се !!!

Поголемиот број од луѓето се будат заспани. Се раѓаат заспани, живеат заспани, се женат и се мажат заспани, ги одгледуваат децата заспани, умираат заспани,...

Фото на денот | Време е за млеко

Две годишното шимпанзо "До До" го храни "Аорн" малото тигарче со млеко. Ретки се ваквите фотографии, но еве доказ дека и животните се грижат едни за...

Вкуси го виножитото

Henry Hargreaves најпрвин бил фото-модел за познатите дизајнерски куќи како Prada, Yves Saint Laurent и Jil Sander. Пред четири години изнајмил мало студио во...

Уникатни аквариуми

Аквариумите се убав украс во домот, но нивното оддржување може да биде тешко. Затоа повеќето луѓе имаат мали аквариуми и златна риба, пластично дрвце...

Фото на денот | Прегратка

Ти ја подарувам мојата прегратка, најубавата прегратка, исполнета со љубов и топлина.

Сладок мебел

Слатки, на изглед вкусни, со живописни бои се карактеристиките на “Слатката колекција” од холандското дизајн студио Spell. Перничиња во форма на бонбони, софа и...

Пробај да не се насмееш

Погледнете што се случува во метро додека патниците чекаат да стигнат до нивната дестинација. Ваквите патувања се досадни, но ова дефинитивно се разликува! Погледнете.

Сјај за усни

Серија фотографии наречени “Сјај за усни” изработени од норвешката фотографка Elisabeth Hoff во кој таа се фокусира на устата и експресијата, користејќи шминка, неколку...

Можам ли да купам еден час од твоето време?

Се вратил таткото од работа дома, уморен, нервозен и го нашол својот 5-годишен син како го чека на вратата. ”Тато, може ли нешто да те...

‎12 МОЛБИ НА ЕДНО КУЧЕ

Мојот живот трае од 10 до 15 години. Секое разделување со тебе за мене значи патење. Размисли за тоа пред да ме земеш. Сакај ме...

Бебе делфин

Делфинот е стар само 10 дена. Пронајден е од случајни минувачи на плажата во Монтевидео, Уругвај. Ова бебе припаѓа на видот Ла Плата, загрозен вид...

Мојата мајка

Мојата мајка имаше само едно око. Ја мразев...беше срамота за мене. Во нашето училиште подготвуваше храна за учителите и за нас. Еден ден додека уште...