Минијатурен свет | Анатолиј Иванович Коненко

Анатолиј Иванович Коненко е творец на минијатурни дела од рускиот град Омск. Тој ја започна својата кариера во 1981 година, станувајќи првиот микроминијатурист во...

Резбање лубеници – неверојатна уметност (2 дел )

Како што Ви ветивме, денес ви нудиме уште една збирка на фасцинантно изрезбани лубеници. Оние кои ја пропуштија предходната галерија, можат да ја погледнат тука.

Таткото на маринецот

Медицинската сестра го подигна уморниот, стар човек и го исправи на болничкиот кревет: “Вашиот син е тука“ - му рече на старецот. Требаше да повтори...

Оригинални и креативни маски за 1ви Април

Во пресрет на 1ви Април, "Денот на шегата" , ви претставуваме неколку идеи како со малку труд, имагинација и минимални финансии би можеле да...

Песочно платно

Уметникот од Сан Франциско, Andreas Amador, создава огромни песочни пејзажи во вид на гигантски цртежи врз плажите. Тој ова го прави во текот на ноќта,...

Обележувалки за книги

Покрај многуте наши предлози околу тоа како би требало да ги третирате Вашите книги, на кои наслови да го подарите Вашето внимание или едноставно...

Бесконечната соба | Dough Wheeler

Бесконечноста е концепт кој постои кај човекот со години наназад, но сеуште не може да се објасни. Играјќи со светлината и просторот, американскиот артист Doug...

Стаклени фигури | Corning Museum

Во текот на доцните години од 19-ти век, истражувањата од страна на дизајнерите и напредокот во индустријата ја променија перцепцијата за стаклениот дизајн и...

Заоблени пин-ап девојки | Jen Oaks

Jen Oaks им пркоси на стереотипните ограничувања и воведува своја сопствена идеја за пин-ап девојки.Наместо тенки таа илустрираше совршени заоблени девојки со што сака...
video

Живот во школка

Oваа неверојатна куќа е направена во 2006 година од страна на Arquitectura Orgánica и се наоѓа во Мексико Сити. Сопствениците кои се млад брачен пар...

Надреална фото манипулација | Daria Endresen

Daria Endresen од Норвешка е фотограф која изработува претежно голи фотографии каде самата е и модел. Секоја од сликите има компјутерска дообработка за да...

Фото на денот | Се сеќаваш ли?

Фотографијата на која една постара двојка се прегрнува во пченкарно поле, е дело на фотографот Joel Sartore.