Легендарен фотограф за легендарни музичари | Дени Клинч

Дени Клинч се етабилирал себеси како еден од примарните фотографи на популарната музичка сцена. Работел на сите можни релевантни публикации како Vanity Fair, Rolling...

Експлодирани цветови | Fong Qi Wei

Инспириран од Todd McLellan и неговата серија на "расклопени фотографии", во кој тој фотографира предмети кои се расклопени до најситните дечиња, уметникот Fong Qi...

Едиторијал | Игра со сенки

Како деца, сите си игравме со рацете, правејќи различни животни и птици од сенки на ѕидовите. Овој концепт го искористи италијанскиот Vogue за презентација...

Слатки лименки за 125 години Coca-Cola!

Да, верувале или не, Coca-Cola го слави својот 125-ти роденден, но наместо да старее, таа се подмладува, а за тоа овојпат се погрижил британскиот...
video

Полн круг

Полн круг е првиот моден филм за новата линија на додатоци на Клезински. Идејата е да се прикачи мини камера на самото јаже за да се создаде илузија...

Чинии со мала тајна | Geraldine de Beco

Млад француски дизајнер Geraldine de Beco создаде супер забавна серија керамички чинии за појадок, кои кријат слатко, мало изненадување откако ќе ги исполните со...

Фотографија е или? | Педро Кампос

Некои уметници сосема ја спојуваат фотографијата со сликарството создавајќи слики на кои навидум, секој можен детал е реален, вклучувајќи ги и светлото, сенките, рефлексиите....

Ретро гламур (втор дел)

По првиот дел црно-бели фотографии, овој пат повторно ви го претставуваме гламурот од крајот на 30тите до средината на 60тите години во фотографии во...

Живописна илустрација за големите списанија | Дерек Бејкон

Дерек Бејкон е илустратор кој работи за огромни фирми и списанија како The Guardian, The Economist, The Times, Wall Street Journal, Maxim и др....

На вас останува да интепретирате | Концептуална фотографија

Концептуалната фотографија, како што наговестува и самото име е гранка каде што фотографот сака да прикаже некаков концепт и да пренесе конкретна порака преку...

Играјќи си со месечината | Laurent Laveder

Францускиот "ловец" на пејзажи и новинар за астрономија Laurent Laveder, на најдобар начин ни покажува како со малку фантазија и неколку обични предмети, можеме...

Необични аквариуми

Ако живеете стресно, имате покачен крвен притисок или страдате од несоница, одржувањето на аквариум со рипки, може да биде добра терапија за вас. Имено,...