Помеѓу сонот, јавето и фотографијата | Rosie Hardy

Ако уживате во фотографии со фото манипулации, тогаш дефинитивно ќе ви се допаднe работата на Rosie Hardy. Таа е светски познат фотограф, а живее...

Фото на денот | Книжевна патека

А книгата... книгата е единственото место во кое може да испитате кревка мисла без таа да се прекрши, да истражите експлозивна идеја без страв...

Портрети од стари аудио касети | Erika Iris Simmons

Ерика Ирис Симонс (Erika Iris Simmons) е родена 1983 година во Сент Луис, САД. Таа создава специфични и несекојдневни уметнички дела користејќи ги лентите...

Најдобрите корици на книги во 2011

Една од најпоучните човечки поговорки е " Не ја суди книгата по нејзината корица", но како и да е ова е избор за вие...

Девојката со момчешки изглед | Agynes Deyn

Агнес Дејн (Agyness Deyn), родена на 16 Февруари 1983 година какo Лаура Холинс (Laura Holins) е англиска манекенка, актерка и пејачка. Потекнува од градчето...
video

Рај на земјата | Кариакоу, Гренада

Гренадскиот бисер Кариакоу е остров чии жители се мешавина од предци од шкотско и афричко потекло. Се наоѓа северо - источно од копното и...
video

Читањето ја храни имагинацијата

Можеби не важиме за нација која страда од синдром на „си живееја среќно до крајот на животот“, но рака на срце, никој не би...

Необјавени дела на пионирот на модната фотографија

Овој викенд во Лондон се отвора изложба на фотографии кои биле досега необјавени, а се дело на Норман Паркинсон, фотограф кој ја револузионизирал модната...

Полица за чување на вашиот велосипед

Вистина е дека повеќе луѓе имаат проблеми со сместувањето на велосипедите во своите домови. Ви претставуваме едно интересно и едноставно решение, полица, а воедно...

Авиони од Втора светска војна покриени со графити

"Art from the boneyard" e името на проектот кој под покровителство на американскиот музеј PIMA ги споил едни од најдобрите графити уметници во САД...

Предизвикувајќи ја љубовта на една двојка | Photographer Hal

Photographer Hal е уметничкото име на јапонскиот уметник и фотограф кој има доста несекојдневна идеја на кој начин да ја овековечи и предизвика љубовта...

Конечно во Македонија 3Д технологија

Сидрото се крева на 4ти февруари со филм кој едноставно ни доликува нам и вам. Приказната за култната перформер, кореограф, танчер и режисер на...