Улична уметност | DMS

Бразилски сликар и уличен уметник Davi De Melo Santos, познат како DMS успева од се да направи уметничко дело. За него улиците претставуваат големо...

Насликана фотографија | Alexandra Valenti

Alexandra Valenti, фотограф и уметник од Лос Анџелес креира нови светови, сликајќи по одредени фотографии. Силуети се мешаат со акварел бои, создавајќи нова претстава...

Ангел со безвременски лик – Тоше Проески

Тоше Проески - еден и единствен, нашиот ангел, член на сечие семејство иако крвното сродство е исклучок во случајов. Сите уживаме во неговите песни,...

Поглед | Simon Hennessey

Англискиот сликар Simon Hennessey, има извонредно чувство за детали. Погледнете ги неговите погледи, насликани очи до перфекција. Визуелно зашеметување, заблуда на нашата перцепција, насликани...

Грција на платно | Pantelis Zografos

Pantelis Zografos уметник кој 30 години не живее во Грција, но Грција е земјата која ја отсликува во своите слики. Морето, античката историја, своевидната...

Портрети од кафе, чај и мастило | Carne Griffiths

Уметноста нема граници, ослободете го својот ум и ќе ја здогледате насекаде околу Вас. Carne Griffiths и во секојдневното пиење кафе и чај нашол...

Цртежи направени со една линија | Quibe

Што се може да се нацрта со само една непрекината линија? Quibe ни претставува серија импресивни цртежи нацртани само со една линија. Една линија...

Хипер – реалистични слики | Christiane Vleugels

Хипер - реалистични слики на платно, дела на Christiane Vleugels. Слики со огромна доза на реалистичност, за кои на прв поглед ќе помислите дека...
video

Како навистина изгледал Vincent van Gogh | Tadao Cern

Се прашувате како навистина изгледал Vincent van Gogh? Можете да претпоставите врз основа на неговиот автопортрет, но сепак согласно степенот на реализам присутен во...

Слики со илјадници карактери | Sagaki Keita

Илјадници чудни карактери насликани на една слика, со одреден распоред создавајќи слика на познати споменици и уметнички дела. Прекрасна идеја и совршени дела на...

Литературни графити

Овие литературни типови кои бездруго се класифицираат како бунтовници, во суштина се вистински креативци - успеваат да ги украсат напуштените ѕидови од Лондон до...

180 портрети на жители на Maquoketa | Rose Frantzen

Portrait of Maquoketa - проект кој дава повеќе димензионален поглед на една заедница. Дело на Rose Frantzen, која потекнува од малото гратче Maquoketa, Iowa....