“Деконструирани” лица | Ричард Ворд

Мултиталентираниот Ричард Ворд од Тексас кој се бави со дизајн, сликарство и кому уметноста му е прва и единствена љубов од својата 16та година,...

Уметност со хемиско пенкало | Juan Francisko Casas

На прв поглед можеби ќе ви делуваат како доработени фотографии на кои им е додадена острина, но всушност се рачно нацртани слики со скромно...

Сестран уметник за разумни гледачи | Zed1

Марк Буреси или Zed1 е италијански уличен уметник, графички дизајнер и сликар кој со голема леснотија се движи од големи ѕидови и широки платна...

Ненаметлив професионалец | Katharine Asher

Katharine Asher е веќе долгогодишен илустратор со клиенти како Max Factor, Armani, Elizabeth Arden, BBC и многу други звучни имиња. Започнала со часови по...

Иронијата на човечката култура | Дима Ребус

Дима Ребус е екстремно талентирана сликарка од Русија чии илустрации со акварел се одличен и ироничен приказ на човечкото постоење и живеење.    

Неверојатни портрети со молив | Paul Lung

Тешко е да се поверува, но сликите кои ќе ги видите не се фотографии - тоа се обични цртежи изработени само со молив. Paul...

Неверојатни 3Д слики од риби

Јапонскиот уметник Riusuke Fukahori создава три-димензионални слики од риби. Секоја 3Д слика се состои од повеќе транспарентни слоеви. Течна смола се истура во дрвен сад, а потоа се слика врз секој слој на смолата. Со повторување на овој...

Црта со бакнежи!!! | Natalie Irish

Natalie Irish е млад уметник од Ирска кој создава прекрасни портрети на начин на кој никој порано не се сетил - таа слика со...

3D цртежи нацртани само со молив | Fredo

Младиот уметник од Чиле, Фредо црта апсолутно невозможни, три - димензионални цртежи кои го збунуваат умот, бидејќи изгледа како да ќе излезат од страницата....

Реалистични слики | Steve Mills

Steve Mills е роден 1959 година во Бостон и е еден од маестралните уметници во областа на фотореализмот и сликање со маслени бои. Mills...

Реалистични слики | Roberto Bernardi

Кој би рекол дека следната галерија која ќе ја погледнете не е вистинита онака како што изгледа. Овие  дела се создадени од најголемите светски...

Хипер-реалистични илустрации

Аргентинскиот сликар Диего Гравинезе кој слика масло и акрил на платно, во своите слики создава хипер-реалистични ситуации, проследени со детали кои ги содржат само...

Уличен уметник слика ремек дела за 60 секунди

Фабијан Гаета Мореир го изненадува светот со неговата способност да слика со неговите прсти за само 60 секунди. Фабијан е навистина неверојатен. Погледнете!  

Илузии со насликани тела

Роден и израснат во Њу Орлеанс, САД, Крег Трејси одсекогаш бил уметник. Дипломирал со сите почести на Институтот за уметност на Fort Lauderdale, и...

Познати актери како руски генерали

Англискиот уметник кој сликал портрети, George Dawe, своевремено насликал 329 портрети на руски генерали кои биле активни за време на инвазијата на Наполеон во...

Луѓето како уметнички слики | Alexa Meade

Alexa Meade е 25 - годишна уметница чија работа лежи некаде помеѓу сликарство, фотографија, перформанс и инсталација. Наместо да создава слики на рамно платно, Alexa ги...