автори Објавено од Сара Ѓорѓиоска

Сара Ѓорѓиоска

41 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ

Светски ден на чоколадата: Нешта што не сте ги знаеле

Ова слатко задоволство не мами веќе 3100 години и за тоа треба да ги обвиниме Ацтеките кои ја пронашле чоколадата во Централна Америка и...

Патувајте неконвенционално – Христианиа!

Ако сакате да стапнете на така необично место, кое не може да се спореди со ниту едно друго, вие треба да ја посетите Христианиа. Овој...

Ѕидна уметност преку стаклени лампи

Начинот на кој паѓаат и се прекршуваат светлосните зраци е посебно доживување за уметниците. И оние кои ги знаат тајните на ентериер дизајнот, свесни за...

#Калиграм: Спој на поезијата со ликовната уметност

  Сите сме слушнале за луѓето чии исклучителни творечки способности ги извадиле од сенката на животот и ги направиле славни. Штом се спомне врвен писател...

#WanderlustEpisode: 5 необично прекрасни дестинации

Брзото темпо на денешниот живот има добро проверен начин целосно да ни ги исцрпи батериите. Во зависност од карактерот, сите ние имаме различни начини...