Нова младинска книга „Госпоѓата со шешир” на извонредната словенечка писателка Маша Огризек во македонски превод во издание на Македонски центар ИТИ/ПРОДУКЦИЈА.

Илустрации: Тања Комадина 

Преведувач од словенечки јазик: Иванка Апостолова Баскар

Уредник: Кристина Пешева Диновска 

Лектор: Ирена Игњатовска

Дизајнер: Снежана Давитковска 

Покровители: Град Скопје; ЈАК Словенија

Издавач: Македонски центар ИТИ/ПРОДУКЦИЈА – Скопје 2022.

_______________________________________

Наслов на оригиналот:

GOSPA S KLOBUKOM, Maša Ogrizek; Mladinska knjiga Založba,

d. d., Ljubljana 2016 ©

Контакт:

УРЛ. https://www.iti-worldwide.org/macedonia.html

Фејсбук.https://www.facebook.com/MacedonianCenterofInternationalTheaterInstitute

Јутуб. https://www.youtube.com/channel/UCdiN20fUtY067-_TWkeJMbQ

Имејл. macedoniancenterofiti@gmail.com

Покровители: Град Скопје; ЈАК Словенија

(Преводот е објавен со поддршка на Јавната Агенција за книга на Република Словенија)

Уредник: Кристина Пешева-Диновска

Лектор: Ирена Игњатовска

Дизајн/Прелом: Снежана Давиткова

Тираж: 300

Скопје 2022

Промотивно видео: Михаило Апостолов

НЕМА КОМЕНТАРИ