Еден од настаните на Париската модна недела што најмногу недостасуваше се ревиите на Изабел Марант во живо …

Како и да е, шармот на главниот бренд на француската буржоазија и визијата за шик Парижанка беа совршено пренесени во дигиталниот свет.

„Визија за минатото или проекција за иднината? – ова прашање е на врвот на колекцијата на Изабел Марант за претстојната есен – дизајнерката ја одразува оваа двосмисленост во силуетите, боите и графиката.

Психоделичните шарени цветни дезени се поставени на сина винилна ткаенина, додека каубојките се носат со преголема спортска облека украсена со обоени јаки. Тоа е волшебно патување низ стилови и епохи. Новата колекција ги слави занаетчиството и културното наследство преку будење на спомените, на топови и фустани, јакни од овчја кожа и големи ремени. 

НЕМА КОМЕНТАРИ