Колекцијата на Каролина Херера за сезоната пролет / лето 2018 е претставена во Музејот на современа уметност во Њујорк.

Каролина Херера јасно стави до знаење дека не создава облека инспирирана од уметничките дела: “Јас нема да создадам фустан кој е базиран на слика, туку само на бои. Имам многу млади клиенти, имам мали ќерки и знам што тие сакаат”, заклучи Херера.

Навистина видовме многу бои – нијанси на лаванда, шафран, сицилијанска портокалова, виолетова и сина. Облеката е направена од шифон, памук и тексас, а е совршена за долгите летни викенди во Мајами.

Презентираната колекција за летната  сезона е крајно женствена. “Јас презентирав широки раменици, чевли и креирани здолништа кои овозможуваат многу движење”, дизајнерката вака ја опиша својата колекцијата. Инаку, чевлите за ревијата се создадени во соработка со Маноло Бланик.

Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018

Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018

Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018

Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018

Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018Nedelja mode u Njujorku: Carolina Herrera proleće/leto 2018

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНајдобрите хотели за младенци во Европа!
Следна објаваПогледнете го првиот трејлер за Fifty Shades Freed!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР