Честопати се прашуваме која е причината што младите претприемачи од Македонија не успеваат да ги дигнат своите брендови на ниво на национални или регионални?  Дали причината е домашниот пазар или недостаток на одредени вештини кои не се стакнати за време на образованието, илипак постои друга причина? Дизајнерите, а особено младите дизајн брендовите кои нудат производ, видно заостануваат  зад млади брендови во регионот.

Линк до настанот: https://www.facebook.com/events/289354224815258/?active_tab=about

Вопериод 17. – 19. март, Јавнасоба ќе биде центар за размена на деловно – практични искуства помеѓу успешни дизајнери, комуниколози и маркетинг експерти кои имаат огромно практично  искуство кое им е во овој момент нужно на младите претприемачи од Македонија. Програмата e  целосно насочена импомогне намладите претпримачида развијат по иновативен пристап до пазарот, основаатздрава комуникациска стратегија, да jа зголемат нивната конкурентност преку мудри и креативни одлуки што резултира со зголемување на продажбата како надомашен така и на странски пазар.
Настанот е отворен за јавноста, влезот е слободен за време на предавањата, а програмата нудии дополнителнаможностза тет а тет средби и соработка содизајнери и маркетери од регионот, кои работат за едни од највлијателните брендови во индустријата ( Србија Телеком, Просторија, Гир)   и кои знаат дека дизајнот ја игра највлијателната улога во процесот на креирање бренд, пораката која се испраќа на клиентите и градењето на стабилна врска со истите.

Настанот дизајн што продава е во организација на Јавна соба и Grow up Academy, и е  поддржан од страна на Swiss Contact.

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЗадолжителни пролетни парчиња од Yamamay
Следна објаваРоман на годината 2016 – „Собирачи на пепел“
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ