Позната актерка и модна икона Audrey Hepburn, која во исто време била и голема хуманитарка во една прилика била запрашана како таа ја негува својата убавина и што е синоним за женска убавина според нејзе. Таа на ова одговорила споделувајќи ги нејзините мудри мисли!

  1. За атркактивни усни, зборувајте љубезно.
  2. За убави очи, пронајдете го само убавото во луѓето околу вас.
  3. За убава линија поделете ја храната со гладните.
  4. За убава коса, дозволете му на едно дете да помине со своите прсти низ вашата коса.
  5. За убаво држење чекорете со мислата дека никогаш не сте сами.
  6. Убавината на една жена се гледа во нејзините очи, бидејќи се тие портата на нејзината душа каде почива цела нејзина љубов.                                                        

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР