На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 31.10 до 06.11.2016 ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

003ден и час:       31.10.2016 (понеделник) | 20.00
претстава:      ЦРВ – монодрамски приказ – мала сцена
играат: Мите Грозданов
автор: По мотивите од романот: ” ВИСТИНА. ЉУБОВ – РАШОМОНИЈАДА ”
режија: Мите Грозданов

287849ден и час:       01.11.2016 (вторник) | 20.00
претстава:      1900-ТИОТ
играат: Кристијан Светиев
автор: Александар Барико

00014ден и час:       03.11.2016 (четврток) | 20.00
претстава:      СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ
играат: Сашо Тасевски
автор: Ерик Богосјан
режија: Ристе Алексовски

0001ден и час:      05.11.2016 (сабота) | 12.30
претстава:    КАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС – Гусарска бајка со пеење и мечување
играат: Игор Ангелов, Таци Илиева – Вељиќ, Јана Стојановска, Александар Степанулески, Симон Манасковски, Димитрија Доксевски, Маја Вељковиќ – Пановска, Ѓокица Лукаревски, Филип Трајковиќ, Душица Стојановска, Златко Митрески, Дритон Вејсели, Ѓорги Тодоровски, Анастас Тановски, Зоран Љутков, Игор Георгиев, Диме Илиев, Александра Павлова, Валдета Исмаили, Билјана Јовановска
автор: Душан Радовиќ
режија: Коле Ангеловски

10702088_10152290357150933_5194220688464783795_nден и час:       05.11.2016 (сабота) | 20.00
претстава:      ЖДРЕЛО
играат: Рубенс Муратовски, Лилјана Велјанова, Диме Илиев, Таци Илиева Вељиќ, Филип Трајковиќ, Димитрија Доксевски, Соња Стамболџиоска, Александар Степанулески, Ивана Павлаковиќ.
автор: Жанина Мирчевска
режија: Зоја Бузалковска

Divianarts.com е медиумски покровител на Драмскиот театар Скопје.

СПОДЕЛИ
Претходна објава“Harbin opera house”, China
Следна објаваДеликатен накит инспириран од нежните крилја на инсектите
Воден од премисата дека патувањата се празник за душата, а убавиот топол дом нејзино единствено прибежиште, во рамки на креативната страна на животот ги промовира содржините со кои ги збогатува ваквите видици. Неуморен трагач по малите животни радости, со космополитски дух, неизмерна љубов кон животните и пасија кон сите уметнички форми на емотивна експресија. Вљубеник во минимализмот, алтернативната музика, пишаниот збор на Мураками и шармот на Јужна Франција.

НЕМА КОМЕНТАРИ