Секојдневно гледаме архитектонски чуда, а најимпресивно од сè е кога ќе видиме спој на архитектура и природа.

Се работи за една колекција на куќи кои се интегрирани во околината на начин на кој што не го нарушуваат пејзажот. Куќите се уникатни и изгледа како вистинско задоволство да се престојува во една од нив.

Според редот на фотографиите куќите се: The Pierre Olson Kundig, Boulder Reign House, Stone House in Fafe, PortugalFallingwater Frank Lloyd WrightJuvet Landscape Hotel (aka Ex Machina Nathan’s House) Jensen & Skodvin Architects, Two Houses BAUEN, Seascape Retreat Patterson Associates.

1 2 3 4 5 6

tumblr_o9nzydWSdG1s5qhggo1_1280

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР