24 Јули

Роман Симовиќ (виолина, Црна Гора)

Ратимир Мартиновиќ (пијано, Црна Гора)

0

Програма:

А. Парт, С. Прокофјев, Ф. Пуланк, М. Равел.

25 Јули

Изложба на Јане Бакрески: “Augmented Abstraction”

0

26 Јули

Mojca Zlobko Vajgl (харфа, Словенија)

Massimo Mercelli (флејта, Италија)

0

27 Јули

Проекција на филмот „Тетовирање“

продукција: Вардар Филм-Скопје (Македонија)

0


Џафер Џафери (виолина, Македонија)

Милана Чернјавска (пијано, Германија)

0

28 Јули

Младо театарско Охридско Лето

Театарска претстава „ActOrchestra“
режија: Хорија Суру
„И.Л Карагиале“ Национален театар, Букурешт (Романија)

0

29 Јули

Камерен оркестар на Музичка младина на Македонија

Диригент: Саша Николовски – Ѓумар (Македонија)

0

30 Јули

„Мандала“ – ликовна изложба

Соња Чингарова Фотева (Македонија)

0


Шпанска Вечер

Пијано „ 4 раце“
Карлс Лама (Шпанија)
Софија Кабруха (Шпанија)

0

31 Јули

Младо театарско охридско лето-Театарска претстава „Сонети“

од Вилијам Шекспир
режија: Ангелчо Илиевски и Јован Ристовски
НУ Народен театар Битола (Македонија)

0

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКреативни уметнички колачиња
Следна објаваЗа сите љубители на адреналинот, Tamburini T12 Massimo
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ