00

Шведската компанија претстави два концепти на автомобили кои најавуваат нови правци во автомобилската индустрија за помалите автомобили.

Двете возила ја претставуваат серијата наречена „40“, преку која Волво планира да ја реализира идејата за создавање на премиум автомобили, но со мали димензии комбинирајќи едноставен дизајн кој и тоа како е на пиедестал во скандинавскиот стил.


Volvo Concept 40.1 front seven-eights

40.1“ и „40.2“ се првите автомобили кои се направени на модуларната платформа CMA, која е посебно креирана за возила со мали димензии, додека на дизајнерите и инженерите им отвора хоризонти со многу нови можности.


0

Кога зборуваме за скандинавските стандарди, мора да се напомене дека новите припадници на „40“ – семејството користат исклучително електрична енергија, чистокрвни хибриди.

 

 

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКолку вредам? | Кратка приказна за самодовербата
Следна објаваRihanna дизајнираше футуристички очила за “Dior”!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ